woensdag 27 november 2013

Vier keer | Waarom verjaardagen leuk zijn

Volgende week woensdag ben ik jarig en word ik oud. Dat denk ik trouwens elk jaar; "Jemig, ik word echt oud". Nu gaan jullie me stiekem compleet uitlachen achter je schermpje, want ik word dam dam dam negentien jaar. Ik ben dus niet echt oud. Maar hallo, ik ben een beetje bij twaalf blijven steken in mijn gedachten! Vier december, mijn favoriete dag van het jaar. Maar, waarom eigenlijk? -Naast het feit dat vier mijn geluksgetal is-.

1. Je bent een jaartje ouder!
Je kan een negatief miepje zijn en denken aan rimpels en het zo snel voorbij gaan van ons zo kostbare -dit is niet sarcastisch, ik vind het leven echt kostbaar!- leven. Je rollator wordt vast morgen al bezorgd en je krijgt al wat hyperventilatie verschijnselen bij het denken aan de dure anti ageing crèmes. Maar, meiden, jongens, lieve wezens, we zouden juist blij moeten zijn met ons jaartje erbij! Het is echt een blessing, en ja nu word ik even sentimenteel en serieus. Zoals deze post van Rosanne mij gisteren weer even op het hart drukte; we kunnen veel dingen niet met geld kopen. Zo ook het ouder worden. We moeten er dankbaar voor zijn.

2. Mensen om je heen van wie je houdt
Ding dong. Ding dong. Ding dong. Er staan met verjaardagen in de meeste gevallen aardig wat mensen voor de deur van het feestvarken. Heerlijk vind ik dat altijd. Ik zie mijn familie niet overdreven veel en ik vind het fijn om met z'n allen op één bank gepropt te zitten en wat te kletsen. Inclusief een lekkere hapjes en drankjes. Zo leuk altijd om mijn opa te zien genieten van de taart en mijn oma vrolijk te zien kletsen met een vriendin van mijn mams. En dan mijn birthday met vriendinnetjes. Zo fijn om iedereen lekker met elkaar te zien kletsen en plezier te hebben en weer bij te kletsen. Vooral dit jaar is het erg belangrijk voor me, aangezien ik veel van mijn vriendinnetjes echt heel weinig zie i.v.m. onze nieuwe studies all over the country. 

3. Let's keep it real
Cadeautjes. Tsja. Het is en blijft altijd leuk om cadeautjes te krijgen, toch? Stiekem willen we allemaal niet materialistisch zijn, maar come on, niemand slaat een leuk cadeautje af toch? Lieve familie en vrienden en vriendinnen die voor jou speciaal een cadeautje uitkiezen. Of maken! Gemaakte cadeautjes zijn altijd zo lief. Ik vind alle cadeautjes leuk om te krijgen; het gaat om het idee, maar stiekem zijn cadeautjes gewoon altijd fijn.

4. En vanaf nu mag je..
Vanaf je tiende kreeg jij misschien wel zakgeld. Ik kreeg 1,- in de week. Stiekem maakte ik dat op aan lolly's. Van die lekkere; kersensmaak met kauwgom erin. Niet tegen mijn ouders vertellen hoor! Die dachten dat ik braaf aan het sparen was voor mijn nieuwe Nintendo DS spelletje genaamd "Mijn Dierenhotel". En toen werd ik veertien, en mocht ik wat later bij vriendinnen blijven. Maar natuurlijk woon ik in een dorpje en moest ik toch altijd regelen dat ik opgehaald zou worden -dankjewel lieve papa-. Fietsen door een donkere polder als veertienjarige meisje, no option for me. En nu stiekem nog steeds niet. Ik ben dan ook echt een watje. DUS. Toen werd ik zestien en mocht ik alcohol en sigaretten kopen. Hoera, feestje. Nee, ik heb hier stiekem nooit zoveel waarde aan gehecht. Ook niet toen ik vorig jaar achttien werd trouwens. Al was het wel heel spannend dat ik owner werd van mijn nieuwe bankrekening, brieven van de belasting kreeg met MIJN naam op de voorkant en volgens de wet volwassen werd. Ook al ben ik echt nog een beetje een kindje. Bij elk jaartje erbij krijg je net wat meer verantwoordelijkheden, en stiekem is dat best wel leuk en spannend.

Ik hoop dat jullie altijd net zo'n leuke, gezellige verjaardag hebben als ik. En zo niet, let me know. Ik kan niet zo goed taarten bakken, maar ik zal mijn uiterste best voor je doen! -Geloof me, niet aan beginnen-.

Wanneer ben jij jarig? En heb jij nog iets om toe te voegen?

Lieve rommelige kusjes,
Stells.

6 opmerkingen:

 1. Morgen.

  Je hebt me niet overtuigd. Ik zit vooral met dat moment waarop ze voor je gaan zingen. Dat is zo awkward, wat moet je dan doen? Een beetje schaapachtig staren? Nee, brrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm, dat moment niet meegerekend is het best leuk toch? Ik denk dat je maar gewoon schaapachtig moet staren en bedenken dat ze het juist lief bedoelen (: Alvast sterkte, haha, en gefeliciteerd natuurlijk! Vergeet de taart niet, dat is ook heel fijn aan verjaardagen! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mij wel hoor! Oké, dat zingen is verschrikkelijk, maar dat moeten ze ook gewoon niet doen. Ik vind jarig zijn ook leuk om iedereen samen te zien, dus ja, dan maar om mijn geboortedag te vieren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig maar (: Ja he? Zo sta ik er ook in -maar dat wist je inmiddels al wel, hihi- Dankjewel voor je reactie! Liefs, Stella.

   Verwijderen
 4. Wat ik altijd zo typisch vind aan verjaardagsfeestjes: de jarige (die verwend zou moeten worden) speelt voor gast vrouw en de rest zit lekker te socialisen haha. Maar verder vind ik verjaardag nu nog wel prima.. Nou, als je me over 5 jaar spreekt zal het wel anders wezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat was ik helemaal vergeten inderdaad, dat is wel echt zo! Als ik mn verjaardag vier voor vriendinnen -vooral dan- ben ik aan het rondrennen met 'Wil je nog wat drinken' en het aanvullen van de hapjes, hihi! Maar ach, zij doen hetzelfde voor mij op hun verjaardagen! Dankjewel voor je reactie! Liefs, Stella.

   Verwijderen

Voor elke reactie krijg je een knuffel en een plak tattoo. En een kusje. En een koekje. Omdat je lief bent. En dan probeer ik zo snel mogelijk te reageren.