zondag 17 november 2013

Vier keer | Waarom zondagen zo heerlijk zijn

Dit is mijn nieuwe categorie genaamd "Vier keer". In deze categorie geef ik vier antwoorden op een bepaalde vraag, ik geef vier redenen of ik geef vier feitjes. Als het maar vier is. Vier is namelijk mijn geluksgetal. Ik dacht; "Daar kan ik iets mee doen!". "Vier keer" posts zijn korte posts waarbij ik niet veel hoef na te denken. Het zijn gewoon kleine ideetjes die ik in mijn hoofd heb zitten er waarmee ik hoop iedereen een glimlach te bezorgen.

1. De lekkere warme broodjes 'sochtends. 
Meestal rond 09.30. Dan word ik wakker gemaakt door mijn lieve papa met de mededeling dat het ontbijtje klaar staat. Als ik beneden kom ruikt de hele kamer naar verse bruine pistoletjes en ligt ons vrolijke rood-geruite tafelkleed op tafel. Mama zit met haar slaperige koppie aan haar kopje koffie te lurken en Puck probeert stiekem het aanrecht op de springen om de kaasschaaf af te likken. Oh, en had ik mijn zachtgekookte eitje en glas versgeperste sinaasappelsap al gementioned? Dankjewel pap, dat je altijd zo lief een ontbijtje voor ons maakt! Dan zal ik missen als ik ooit mijn moed bij elkaar geraapt heb om uit huis te gaan!

2. Het niet hoeven douchen voor 16.00 's middags.
Op zondag ben ik luier dan lui. Douchen? Geen zin in. Ik vind het heerlijk dat ik op zondag alles lekker uit kan stellen. Huiswerk en ander schoolwerk probeer ik natuurlijk niet uit te stellen -nerdlife-, maar alles wat daarnaast uitgesteld kan worden is de klos. Disclaimer: geen zorgen, ik ben een ontzettend bad addict. Ik ga elke avond in bad, zonder uitzondering. Dus nee, ik loop er niet bij als een complete bacterievolle vuilnisbak op zondag. 

3. Relaxen maar!
Ik merk het altijd als het zondag is. Of ik nou thuis ben, bij Jim ben, over straat loop; maakt niet uit. Op TV zijn programma's te zien die lekker net nergens over gaan, op straat lopen mama's met hun kinderen buiten -├╝berhaupt zijn er veel kinderen te bekennen op straat, good old times- mijn pap luistert naar zijn favoriete muziek en ruimt wat op, mijn mam ligt als het even kan lekker de hele dag op de bank naar Sven Kramer te kwijlen -schaatsfanaat ten top- en Puck, die heeft altijd weekend. Kortom; ik hou er van om te zien dat iedereen op zondag tijd voor elkaar heeft, en tijd heeft om dingen te doen waar ze blij van worden. Al is het maar een uurtje.

4. Holbewoner vibe.
Dit sluit perfect aan op punt twee. Ik ben, zoals ik al zei, luier dan lui als de kalender de zevende dag van de week aangeeft. Ik hobbel rond in mijn allerlelijkste combinaties en mijn gezicht heeft ook een day off. Mijn samenvattingen worden getypt in bed en naar buiten ga ik meestal niet. Zondag is echt de dag waarop ik holbewonertje speel. And I love it.

Wat vindt jij zo heerlijk aan een zondag?

Fijne zondag allemaal!
Lieve rommelige kusjes,
Stells. 

2 opmerkingen:

  1. Super leuk idee om zo'n artikel te maken! En je zondag klinkt echt heerlijk relaxed :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, vindt je? Dankjewel, lief! Stiekem ziet niet elke zondag er zo uit hoor. Ik ben ook erg goed in stressen voor mijn studie op een zondag! Super bedankt voor je reactie! Liefs!

      Verwijderen

Voor elke reactie krijg je een knuffel en een plak tattoo. En een kusje. En een koekje. Omdat je lief bent. En dan probeer ik zo snel mogelijk te reageren.