dinsdag 14 januari 2014

Stella kookt | Pasta Pesto a la zooitje ongeregeld

Koken is niet mijn sterkste punt. Sterker nog, ik dacht altijd dat ik het wel kon, tot Jim en ik 'verkering' kregen -dat woord he, ik heb er wat tegen-. Meneer heeft het niet zo op mijn kookkunsten. Nu is 'ie ook best wel kieskeurig, maar, oke ik geef hem wel gelijk. Ik ben geen held in de keuken. Maar, ik wil toch wel wat dingen gaat uitproberen en oefenen. Want ooit gaat ook dit mama's kindje uit het nestje vliegen -en eerst drie keer naar beneden storten en toch weer uithuilen bij papa en mama- en dan moet ik toch echt wel een redelijke maaltijd kunnen creëren voor mezelf en mijn mogelijke mede mens. Dus, toen ik op een blog pasta pesto tegen kwam, dacht ik "Dit is mijn kans".

Mijn vader deed afgelopen zaterdag de boodschappen. Ik had op het lijstje gezet wat ik dan allemaal moest hebben. Hij deed het heel goed, dankjewel papa. Applausje voor Stella's papa allemaal. Maar, hij nam dus rode pesto mee. Ha. Ha. Ha. Maar, misschien is dat ook wel heel lekker? We gaan het zien -op dit moment heb ik nog niet gekookt. Ik probeer vooruit te werken met bloggen, goed he?-.

Het recept wilde dat ik zelf pesto maakte van rucola en courgette geloof ik. Maar Stella doet het anders. Het enige wat bij mij hetzelfde is als het recept dat ik vond is eigenlijk de pijnboompitten en de pasta. Ik wilde feta toevoegen, want dat is zo lekker zoutig. En ik houd van zout. En dan dus de rucola, ik dacht, die voeg ik dan maar gewoon toe. Gesneden, ofzo. Ik ben heel benieuwd, dames en heren, koeken en peren.

Ingrediënten voor Pasta Pesto a la zooitje ongeregeld.

- Een zakje Penne, Pennen, whatever you want to call it
- Een potje rode pesto
- Pijnboompitten
- Een blokje -geen kleine blokjes!- feta kaas
- Rucola
- Een rode ui
- Zout
- Peper

Keuken frutsels die je nodig hebt.

- Een pan op de pasta in te koken
- Een koekenpan om de ui blokjes in te bakken
- Een koekenpan om de pijnboompitjes te roosteren
- Een snijplank, en dus ook een mesje
- Een kommetje om de pesto in op te warmen
- Een spatel om je uitjes mee te, eh, dingesen als ze in de pan zitten
- En al de andere dingen die ik vast vergeten ben

Hoe maak je dit mengsel van vreemde dingen.

Stap 1. Zet alles klaar wat je nodig hebt

Stap 2. Snijd je ui in kleine blokjes

Stap 3. Snijd de rucola. Of scheur het. Het mag in ieder geval niet zo groot meer zijn als het normaal is.

Stap 4. Breng water aan de kook en gooi de pasta er dan in voor het aantal minuten dat ze verpakking zegt dat het moet koken. Kind kan de was doen.

Stap 5. Bak de ui blokjes tot ze er doorzichtig uitzien in een beetje olijfolie

Stap 6. Rooster de pijnboompitjes zonder olie in een koekenpan. Let op, dit gaat snel en het brand snel aan, dus blijf schudden! -Blijf maar schudden, blijf maar schudden. Tien punten voor jou als je weet waar dit van is-.

Stap 7. Meng de pesto met de bakkende uitjes. Zorg dat je het op 'laag' zet, want de pesto hoeft alleen op te warmen, niet te bakken!

Stap 8. Kruimel de feta kaas en stop het in een bakje. Laat het maar een beetje op geraspte kaas lijken, maar dan anders.

Stap 9. Giet de pasta af en verdeel het over de borden.

Stap 10. Verdeel het pesto mixje over de borden.

Stap 11. Verdeel de rucola, pijnboompitjes en de feta over de borden.

Stap 12. En nu hopen dat het lekker is!

Dit was dus mijn eerste, eigen gemaakte recept. Want eigenlijk lijkt het vrij weinig op mijn inspiratiebron. Klik hier voor mijn inspiratiebron. Ik weet het. Twee druppels water.
En ik ben echt heel mega eerlijk als ik zeg dat ik tijdens het typen van deze post niet naar haar beschrijving heb gekeken en deze ook niet eerder had gelezen. Wat jullie hierboven zien is echt mijn eigen idee!

Inmiddels hebben we het naar naar binnen gewerkt! Het was lekker, maar, het was wel erg zout door de feta. Als je niet van zout houdt, dan zou ik de feta vervangen voor mozzarella!

Lieve rommelige kusjes,
Stells.

8 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker!
    Ik maak zelf ook graag pasta met pesto maar meestal doe ik enkel pesto en mozarella erin, lekker lui ^^

    Liefs, Liese

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was het ook wel, stiekem! Alleen dus een beetje zout, hihi! De volgende keer doe ik het ook met mozzarella, kijken hoe dat bevalt! Dankejwel voor je reactie! Liefs, Stella.

      Verwijderen
  2. Mmmm...je bent zeker al een beter kokkerinnetje dan ik ben, ik plemp altijd alleen maar pesto, creme fraiche en kip in de pasta pesto, erg hè xD?

    liefs,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mmm, dat klinkt ook stiekem wel heel lekker! En hé, je doet het ten minste wel! Ik kook misschien euuh, 3 keer per jaar? Hihi, nee oke ietsie meer, maar toch niet zo veel! Liefs!

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Ja, vindt je? Dankjewel! En bedankt voor je reactie! Liefs!

      Verwijderen
  4. Wat goed dat je dit hebt gemaakt! Het klinkt ook wel heel lekker eigenlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij deze zeg ik vast dat ik bij je kom eten. Halleluja wat klinkt dat lekker, het is maar goed dat er geen foto bijstaat, dan had ik waarschijnlijk mijn scherm lopen aflikken :)

    BeantwoordenVerwijderen

Voor elke reactie krijg je een knuffel en een plak tattoo. En een kusje. En een koekje. Omdat je lief bent. En dan probeer ik zo snel mogelijk te reageren.