zaterdag 30 augustus 2014

Vier keer | Favoriete Allerhande receptjes

Als mam vraagt of ik 'vanavond wil koken', dan duurt het altijd jaaaaaaaaaren voordat ik eindelijk besluit wat ik maak. En dan is het meestal wel een beetje in dezelfde richting. Pasta, of wraps, zoiets. En dan kan ik mezelf wel weer eens onder de kont schoppen dat ik niet gewoon een blikje werp in de Allerhande. Of op de website van de Allerhande. Voor iedereen die niet weet wat de Allerhande is; dit is de 'recepten verzameling' van de Apsie Flapsie Heijn. En die foto's, hebben jullie die ooit gezien? Hoe doen mensen dat? Voedsel zo prachtig op de foto krijgen. En het dan ook nog lekker klaarmaken natuurlijk he, mij niet gezien. Af en toe maken mams en ik wel eens een Allerhande receptje, maar het ziet er nooit zo uit als op de foto. Duh. In de "Vier keer" van deze week dus vier -haaa, captain obvious- receptjes van de Allerhande website die ik ontzettend graag zou willen proeven. Maar eerst zoiets zien te produceren natuurlijk. Wish me luck.

Rijst met snijbonen en kip
Mmm. Ik ben gek op snijboontjes, kip is ook zeker niet verkeerd, en dan met lekkere rijst en een lekker wok sausje, mjam! Dit ziet er niet alleen lekker uit, maar het is ook nog eens in de richting van gezond! Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit smaakt, en geloof me, dit ga ik zeker weten maken komend jaar. Misschien wel vaker dan één keer. Klik HIER voor het receptje.


Hartige taart met tomaat & ui
Heb ik jullie al een keer verteld hoe gek ik ben op bladerdeeg? Nee? Nu weet je dat. Ik ben gek op bladerdeeg. Ik ben sowieso gek op deeg. Als je mij een kwark taartje geeft, of een appeltaartje, kan ik me echt verheugen op het 'korstje'. Die eet ik als laatste. Mmm. Niet dat een kwarktaart bodem gemaakt is van deeg, maar never mind. Ik ben gewoon een koolhydraat addict. En hartige taarten gaan er ook ze-ker-we-ten in. Mmm. Ik lik m'n lippen vast af. Sexy. Afgelopen week maakte mijn husigenootje en ik mini quiches met broccoli, prei en hamblokjes. Die waren ook heel erg lekker. Dat receptje hebben we zelf bedacht en ik ben dus ook van plan om het een keertje vast te leggen en een receptje op mijn blog te plaatsen. Dit is dus het veel te lange verhaal wat hoort bij dit Allerhande receptje. Mjam. Klik HIER voor het receptje.


Broodje barbecue biefstuk
Ik heb erover nagedacht om vegetariër te worden, maar dat vind ik lastig. Ik vind het pas eerlijk als ik dan echt vegetariër word, en ik kan me op dit moment in mijn leven nog niet genoeg focussen op het binnen krijgen van alternatieve voedingsstoffen om de dan gemiste stoffen wel binnen te krijgen. Dat is misschien een slap excuus, maar ik ben daarnaast ook nog eens gek op vlees. Ik wil wel biologisch vlees gaan eten. Ja, als student. Dat is dan maar iets waar wat meer geld naar toe gaat. Dan maar wat minder kleding of make-up. En dat meen ik echt. Dus, als er een lekker biologisch stukje biefstuk in de winkel ligt, zou ik dit receptje zeker graag willen maken. Dit is weer eens anders dan een biefstukje met frietjes en kruidenboter. Het lijkt me ontzettend lekker. Kan ook komen omdat de foto wederom zo mooi is. Klik HIER voor het receptje.


Frisse pasta salade met feta
Pasta. Salade. Pasta. Salade. Need I say more? Ik ben ten eerste -of ten derde dus- ook gek op feta. Ik ben alleen niet zo weg van olijven, dus die zou ik persoonlijk weg laten. Ik hoef er denk ik niet meer woorden aan vuil te maken. Klik HIER voor het receptje.


Ik ben heel benieuwd welk receptje jullie het aller lekkerst lijkt!

Lieve rommelige kusjes,
Stells.

PS; Ik begin een beetje onzeker te worden wat mijn blog betreft, maar, toch heb ik gisteren de 150 (!?!?!?!?!) volgers bereikt. Ik weet dat het aantal volgers niet bepaald of bloggen leuk is of niet, maar het maakt het wel een stukje leuker om te weten dat er 150 meiden/jongens out there zijn die mijn schrijfsels waardig vinden voor hun hersenen. Echt waar, dat had ik nooit verwacht en ik ben er ontzettend dankbaar voor. Dank jullie wel. Uit het diepst van mijn kleine teen met rode nagellak.

11 opmerkingen:

  1. Hartige taart, dat zou ik maken. Sowieso. Geen twijfel mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh absoluut die pastasalde met feta! En wauw, gefeliciteerd met je 150 volgers! <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaaa, klinkt echt heel erg lekker he? Mjam. Dankjewel! <3

      Verwijderen
  3. Heerlijke recepten! En gefeliciteerd met je 150 volgers, je verdient het!

    Liefs,
    Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd met je 150 volgers, niet zo onzeker zijn over je blog hoor meis! Je staat op 1 bij mijn favorites! ;) Die rijst met snijbonen en kip ga ik eens proberen, dat lijkt me wel lekker! (En het broodje barbecue biefstuk ook, maar dat spreekt voor zich, wie kan dat nu niet lekker vinden)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, dat is echt heeel fijn om te horen! <3 Ik heb niet echt 1 favoriet, want ik kan nooit kiezen, maar jij staat ook very high on my favorites list in ieder geval! Echt waar, zeg ik niet omdat jij het zei -dat lijkt nu een beetje zo-. Let me know of het lekker geworden is (:

      Verwijderen
  5. Klinkt allemaal goed! Ik ben op het moment een plakboek aan het maken, met al mijn favoriete recepten uit o.a. Allerhande :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh man wat ziet het er lekker uit! Die eerste lijkt me super lekker (de rest ook hoor). Ik heb laatst een heel lekker iets gemaakt met roerbakrijst en (vega) gehakt. Ik kijk even of ik het recept kan vinden. Gevonden:http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1149234/italiaanse-roerbak-met-vegagehakt Echt alsjeblieft, maak het! Zo lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oelala dat ziet er heel lekker uit Kar, thanks! Ga ik zeker doen, kom jij dan bij me eten? X

      Verwijderen

Voor elke reactie krijg je een knuffel en een plak tattoo. En een kusje. En een koekje. Omdat je lief bent. En dan probeer ik zo snel mogelijk te reageren.